Is er iets aan de hand ?

 

Soms gaat het heel goed, en soms gaat het helemaal niet. Als het goed gaat, is er niks aan de hand, en dat het soms niet goed gaat hoeft niet gelijk een probleem te zijn. Maar als het een langere tijd niet goed met je gaat, kan het wel een probleem worden.

Voel je je boos, verdrietig, onzeker of bang? Denk je het goed te doen, maar wordt je niet begrepen? Of begrijp je jezelf niet meer? Gaat het thuis, met vrienden of op school niet meer goed?

Dan kun je misschien bij je ouders, vrienden of leerkracht terecht. Maar weten die eigenlijk ook niet waar het door komt? Dan mag je ook bij mij komen!

 

Samen kunnen we gaan onderzoeken wat er aan de hand is. Samen kunnen we kijken hoe je om kunt gaan met de problemen waar je tegenaan loopt. Door met jou in gesprek te gaan, en door activiteiten te doen die bij jou passen, ga ik zorgen dat jij weer stevig in je schoenen staat.

 

 

Ik kan je bij de hand nemen, als je problemen hebt met :

- gedrag: als je moeite hebt met regels en afspraken, veel ruzie hebt, je niet begrepen wordt en

  vaak boos bent.

- omgaan met anderen: je vindt het moeilijk om vriendschappen te sluiten, je wordt gepest, je

  durft niet goed te zeggen wat je wilt zeggen, of reageert niet altijd handig op anderen

-omgaan met gevoel: je kunt je boosheid niet altijd in de hand houden, je bent bang om iets fout

  te doen, of voel je  je eenzaam en alleen. Het kan ook zijn, dat je heel veel voelt en stroomt je

  hoofd over?

Nadat ik kennismaak met je ouders, ga ik met jou in gesprek om kennis te maken met jou.

Dat kan thuis, bij je op school of bij mij in mijn praktijk. Daarna gaan we niet alleen praten, maar ook dingen doen die bij jou passen. Dit is meestal leuk. Hierdoor leer ik jou én leer je jezelf beter kennen. Je gaat ervaren en zien waar je goed in bent, en waar je minder goed in bent. Want ook dat mag, want niemand is perfect toch?

 


Wanneer we een paar keer bij elkaar zijn geweest, ga ik met je ouders bespreken welke activiteiten we hebben gedaan en wat we samen ontdekt hebben. Hopelijk sta je steviger in je schoenen en kun je het daarna zelf, en anders kijken we waar nog wensen liggen voor vervolg activiteiten.

 


Heb je nog vragen?

Dan mag je me altijd bellen of mailen. Ik doe mijn best om zo snel mogelijk te reageren.

Handig toch?